Haram VGS > Nyheiter > Lånekassen informerer

Lånekassen informerer

Nå kan du som er elev søkje om støtte frå Lånekassen, så sant du har fått ein skuleplass og har takka ja til denne plassen.

Elevar kan få stipend frå Lånekassen
Alle elevar i vidaregåande opplæring kan få utstyrsstipend, nokon elevar får bustipend, og nokon får grunnstipend.

Er du over 18 år og bortebuer, kan du søkje om lån. Du sender bare ein søknad, så sjekker Lånekassen automatisk kva du har rett til.

NB!
Det kan vere lurt å vente med å søkje om stipend til du er heilt sikker på kva skule du skal gå på. Da slepp du å søkje om stipend på nytt dersom det viser seg at du kjem inn på anna skule/anna utdanningsprogram enn først venta.

Elevar som ikkje har skoleplass kan først søke i august.

Klikk deg inn på Lånekassen.no for meir informasjone, og for å leggje inn din søknad.

Det er Kunnskapsdepartementet som har fastsett Lånekassen sin forskrift om tildeling av støtte for neste undervisningsår. Her finner du en oversikt over de viktigste regelendringene.