Haram VGS > Nyheiter > Novemberglede for eldre - 2

Novemberglede for eldre - 2

.. livsglede for eldre = livsglede for yngre ...

At HO-elevane trivst godt i lag med dei eldre, er det ingen tvil om. Både den gode praten, felles aktivitet og hygge kring eit fat vaflar, set alle involverte i eit godt humør. - Dette er kjekt! smiler elevane. - Dette er kjekt, smiler dei eldre.

Dato: 07.11.2019

HO besøkjer også Dagsenteret - sjukeheimen i Brattvåg
Vi har altså den siste uken brukt tid på å forberede en dag med livsglede for eldre. Noen av oss skulle ha et opplegg oppe i "6.etasje", mens vi andre skulle stikke innom Dagsenteret og gjøre noe artig i lag med de eldre der.

Torsdag den uken (31.10) brukte vi derfor hele dagen på å komme på ideer til hva vi skulle gjøre sammen med de eldre. Aktivitetene vi planla i vår gruppe var å lage fruktsalat, ha quiz, synge allsang og slå ballonger med avis. Vi lagde i tillegg hjemmelagede kort og kjøpte sjokolade som premie. Og, vi begynte å glede oss!

LGE_0711_1

I dag, torsdag 7. november, brukte vi først to skoletimer på å forberede oss ferdig. Deretter, gikk vi samlet ned på dagsenteret og gruppene gikk hver for seg da vi var fremme på sykehjemmet.

Vi lager mat i lag
Da vi kom inn, satt brukerne og drakk kaffe og spiste hva de kalte "småmat". Vi gikk derfor og vasket all frukten og satt den klar til å lage fruktsalat. Vi spurte brukerne om de ville hjelpe oss med å skjære opp, og det ville de! Der var en bruker som hadde diabetes. Det var godt for oss å vite. Da måtte vi tilpasse mengde frukt og bruke vaniljesaus uten sukker. Det var helt greit det. Deretter spiste vi og koste oss.

LGE_Premie
Vi er sosiale i lag
Etter maten så fikk vi de, i litt rolig aktivitet, holde på med «hode, skulder kne og tå». De fikk velge selv om de ville stå eller sitte nede og de ble veldig engasjert og glad. Når vi var ferdige med å danse, gikk vi og satt oss ned i sofaen for å roe kroppen og hadde quiz i stedet. Kjekt å få trimme hodet også, smilte de. Vi hjalp de litt med quizen - syntes det var viktig, for da fikk alle premier til slutt! Gøy :)

Vi synger i lag
Mens de fortsatt satt i sofaen så tok vi litt allsang. Vi startet med «alle fugler små de er». De fleste var med på å synge og det var veldig kjekt. Deretter spurte vi om noen av de hadde en favoritt sang. Da ville de synge «fyrste song». Det var veldig kjekt å følge med på hvor mye de sang.

LGE_0711_2

Vi er aktive i lag
Vi avsluttet dagen med ballongleik der vi satt oss på stoler i en ring. Alle fikk utdelt hver sin avisrull som vi skulle bruke til å slå ballongen mellom hverandre. Det var positivt overraskende å se hvor aktiv de var, og hvor høyt konkurranseinstinkt de hadde. Der var en bruker som var veldig forsiktig fra starten, men når ballongleken kom så kunne man se hvordan ansiktet hennes lyste opp.

Vi har virkelig kost oss i lag!
Alt i alt så har dette vært en kjekk og koselig opplevelse. Forberedningen gikk fort unna og det var lett å komme med mange ideer.

Resultatet var så positivt, og vi ser fram til neste gang, om det blir til jul kanskje?!

Vi gleder oss.

LGE_kort