Haram VGS > Nyheiter > Sommerbrev fra Politiet

PDF-dokument - 125,84 kB

Sommerbrev fra Politiet

Kjære foreldre

Vi ved avsnitt for etterretning og forebyggende ønsker å komme med informasjon og råd til foreldre inn i sommerferien.

Først vil vi takke for det gode samarbeidet gjennom skoleåret som har gått.

Sammen har vi tilbakelagt en hektisk tid med pandemi, nedstengning og nå gradvis gjenåpning av samfunnet.

Vi ved avsnitt for etterretning og forebyggende ønsker alle en god sommer, samtidig som vi ønsker å informere og gi gode råd. Derfor har vi et sommerbrev til dere alle, som du bør lese - du ser det i sin helhet i linken i høyremargen.

Vi oppfordrer alle foreldre til å bry seg og være tettere på ungdommen. Vi gir råd og informasjon med håp om at dette kan være grunnlag for "den gode samtalen" med deres barn.

• Vær nysgjerrig – vet du hvor ditt barn er og hvem det er sammen med?
  • Kjør og hent ungdommen – da vet du hvor han/hun er og hvem de er sammen med.
  • Snakk med andre foreldre – ha dette som en regel ved f.eks. overnatting.
  • Om du ikke kan hente – vær våken når ungdommen kommer hjem.
  • Vær tilgjengelig (på mobil) når barnet er ute – ditt barn kan trenge råd eller assistanse.
  • Snakk om hva som kan skje før det skjer…. Dette kan hjelpe barnet med gode planer når de må ta vanskelige valg… alkohol, sex, narkotika.
  • Om du glemmer alt vi har sagt – BRY DEG og bruk sunn fornuft.

GOD SOMMER!

Bjørn Egil Gamlem