Haram VGS > Nyheiter > Språkreise - Frankrike

Språkreise - Frankrike

"Språkreiseveka" på HVS er i gong, og gjengen i Paris har allereie sendt heim sitt første "reisebrev". Og fleire vart det ...

Foto: Carlos Delgado
[CC BY-SA 3.0]

God morgon!

FranskII Vg2 kom til Paris i går, søndagkveld 7.april, og er no innkvartert hos privatpersonar. Reisa ned har med andre ord gått heilt fint!

Etter ein typisk fransk frukost, har elevane først fire timar franskundervisning på programmet, før ei lengre vandring langs Seinen og besøk på to museum.

Dette vert ein bra dag.

Til venstre ser du eit panorama med Eiffeltårnet i forgrunnen og skyskraperne i La Defense i bakgrunnen, bare for å gi dere alle en skikkelig storbyfølelse.

Akkurat dette bildet er fotografert av Carlos Delgado, og hentet inn fra Wikipedia, mens de andre bildene er fotografert av oss selv.

Paris, hovudstaden i Frankrike

Paris_Kart

Litt nord i Frankrike har vi kome oss no, til "Europas midte", slik franskmenn ser det. Og vi :)

For når vi vandrar rundt her, midt i Paris, opplever vi at vi verkeleg er i sentrum av noko! Her er eit pulserande liv, for å seie det som det er.

Paristur_april_2

Franskundervisning - på ekte fransk

Paristur_april_1

Franskgruppa med sin fransklærar, Eli Vasset, klare for Paris!

Følg med - fortsettelse følger!

Mandag.  Ny rapport klar :)

Severdig storby!
Nest siste post på programmet denne mandagen, Eiffeltårnet.

Under ser du oss posere så fint med turistattraksjonen i bakgrunnen.

Paris2019_Eiffeltaarnet

Det har vært en ny fin og lærerik dag med fransk lærer i skoledelen. Etter skoletid ble det tur gjennom Tuilerparken med nyutsprungne blomster på trær og i bed.

Vår i Paris gir en god følelse!

Etter en tur i Des Invalides, med Napoleons sarkofag, ble det diskusjon om blant annet steinarter! Marmor, som porfyr og lapuslasuli. Ja, det er mye vi diskuterer på vår vei.

Alt er vel, og elevene er flinke og lærenemme (melder lærerne!).

(Kanskje får vi enda flere stemningsrapporter fra Paris? Mulig det!)

Nytt reisebrev er kome!

- les det her: Reisebrev 2, fra Paris  og Reisebrev 3, fra Paris