Haram VGS > Nyheiter > Språkreise - Frankrike, meir nytt

Språkreise - Frankrike, meir nytt

Hei igjen. Vi holder tempo oppe her i Paris :)

Ny rapport fra oss
- om hvordan vi tråkler oss gjennom den sentrale delen av Paris, og prøver å få med oss så mye som mulig.

Hva har skjedd i disse to siste dagene, altså tirsdag og i dag, onsdag? Ja, for nå begynner vi nesten å gå litt surr på hva vi gjorde når her nede, i alle fall nesten.

Tirsdag:
Etter en lærerik skoledag besøkte vi Notre Dame, og kultbokhandelen Shakespeare and Company.
(For spesielt interesserte, sjekk nettsiden til bokhandelen her).

Om kvelden var vi på Teatre de la Huchette. Stykket var på fransk og hette La Lecion. En fin, annerledes opplevelse å ta med seg på veien.

Paris_april3

Vi stiller oss opp igjen - her med Notre Dame i bakgrunnen

Litt spennende var det å gå på teater, klarte vi å følge med?! Uansett ga det oss en ny opplevelse, vi kanskje ikke hadde fått med oss ellers.

Paristur_april_6

Teatre de la Huchette - og vi har vært der!

Onsdag:
Nok en lærerik skoledag.

Etter skoletid var det ut i byen igjen. I dag besøkte klassen Louvre hvor de hadde spesielt fokus på franske, politiske maleri som Revolution av Delacroix.

På vei til Louvre fikk elevene også med en politisk protestaksjon, der aviser fylte en hel plass foran Louvre.

Paristur_april_4

Den kjente glasspyramiden utenfor Louvre :)
Egentlig heter den La Pyramide Inversée («Den omvendte pyramide»)
og den kom på plass, eller ble fullført(!), i 1993.

Paristur_april_8

Og her ser dere hva vi møtte på veien:

Paristur_april_5

Protestaksjon! Vi er midt oppi den ...

Mye folk og mye kø i dag - elevene ble slitne og trengte en pust i bakken. Men i morgen er vi på igjen :)

Tekstlig hilsen
Sylvi Helen Holmemo

Her finn du resten av reisebrevene :)
Reisebrev1, fra Paris

Reisebrev3, fra Paris